Klomp ijs van vliegtuig geploft

Den Haag - Een werknemer van een tuinbouwbedrijf schrok zich gistermorgen om 11.40 een hoedje toen vlakbij hem een klomp ijs naar beneden kwam.
Het ging om een hoeveelheid ijs zo groot als een kleine voetbal. Het ijs sloeg dwars door het glazen dak van een warenhuis aan de Strijpkade. De man was daar in de kassen aan het werk. Uit onderzoek bleek dat de klomp ijs van een passerend vliegtuig is gevallen. De dienst luchtvaart van het korps landelijke politiediensten heeft de zaak verder in onderzoek. Vermoedelijk is er sprake van een defect aan het vliegtuig, omdat dit soort incidenten normaal gesproken niet voorkomt.
Haagsche Courant, woensdag 13 december 1995.

Zonnende vrouw bijna geraakt door ijsklomp

Akersloot - Een ijsklomp van zo'n dertig centimeter doorsnee sloeg woensdagmiddag 13 mei rond drie uur met een enorme klap in het dak van de glazen veranda bij een familie in Akersloot. De bewoonster, die op enkele meters afstand lag te zonnen in de tuin, heeft de enorme hagelsteen in de vriezer bewaard om uit te zoeken waar het projectiel vandaan komt. Omdat er geen wolkje aan de staalblauwe lucht was, ligt het voor de hand dat de ijsklomp van een overkomend vliegtuig is gevallen.
Alkmaarse Courant, vrijdag 15 mei 1998.

Uit de krant van 20 juli 1998